Nieuw! Kanana handgemaakte knuffels

Kenana staat voor kwalitatief hoogwaardige kinder-en woonaccessoires, gebreid en geweven door Keniaanse plattelandsvrouwen. Kenana is een Fairtrade project dat zich op micro niveau inzet voor deze vrouwen en hun gezinnen. Alle artikelen zijn gemaakt van 100% zuivere scheerwol afkomstig van eigen schapen of van katoen. Het zelf gesponnen garen wordt gekleurd met natuurlijke verfstoffen, verkregen uit lokale wortels en planten. Elk exemplaar is uniek en voorzien van een gesigneerd label met de naam van de maakster! Wol heeft de eigenschap snel de vertrouwde geuren van thuis aan te nemen dus zal snel heel eigen aanvoelen, terwijl de katoenen knuffels heerlijk zacht aanvoelen. De geweldige lijn met onder andere apen, uilen en andere leuke poppen staan geweldig op een kinderkamer of babykamer. Kinderen zijn dol op de prachtige Kenana poppen. Met de aankoop van een Kenana product investeert u in de persoonlijke ontwikkeling van de Keniaanse plattelands vrouwen en hun gezinnen.

De Kenana groep

Kenana Knitters is in de zeventiger jaren opgericht op de Kenana Farm in Njoro, Kenia, toen een groep mensen een afzetmarkt zocht voor hun handgeweven garen. De primaire doelstelling van Kenana Knitters is om plattelandsvrouwen de kans te geven om de beschikking te krijgen over een noodzakelijk eigen inkomen, waarmee zij de levensstandaard van zichzelf en die van hun kinderen kunnen verhogen.

De organische katoenlijn vormt een nieuwe uitdaging waarbij men ook een verantwoordelijke, milieuvriendelijke en Kinderknuffel_aap_gehaaktduurzame productie voor ogen heeft. Alles wordt met de hand gemaakt en dat komt tot uiting in het unieke karakter van ieder artikel, dat wordt geproduceerd.